Header kcc

Kunst & Cultuurclub

Verslag ALV op 20-3-2019 :  kcc-concept-notulen-27ste-jaarvergadering-20-3-2019.docx

 

Nieuwe activiteit : 

Op zondag 16 juni a.s. Rondleiding en High Tea in het Tassenmuseum in Amsterdam     

Vlak voor de zomervakantie willen we jullie op zondag 16 juni graag uitnodigen voor een bezoek aan het TASSEN MUSEUM met aansluitend een High Tea arrangement. Het bijzondere museum is gevestigd aan Herengracht 573 in Amsterdam. 

 tassenmuseum

Het Tassenmuseum Hendrikje, is één van drie musea in zijn soort ter wereld. Het heeft een enorme collectie van meer dan 5000 tassen, met het werk van historische en hedendaagse ontwerpers, en met stukken die soms wel 500 jaar oud zijn. De beroemdste tassen in de tentoonstelling zijn onder meer Madonna's Versace-tas en Margaret Thatcher's iconische handtas.

Het Tassenmuseum is niet alleen een geweldige plek om te leren over de geschiedenis van de mode, maar ook een unieke kans om een echt 17e-eeuws grachtenpand van binnenuit te bewonderen. De historische Herengracht staat op de lijst van de World Heritage Site van de UNESCO.

Zie hieronder voor de verdere details!

Overige activiteiten binnenkort:

Op zaterdag 25 mei a.s. Rondleiding langs Historisch Erfgoed in Eindhoven - inclusief lunch bij Piet Hein Eek

    (bustocht naar Eindhoven inclusief)

We gaan een rondleiding organiseren in de lichtstad Eindhoven, waarbij de nadruk zal liggen op het historisch erfgoed dat natuurlijk alles met Philips te maken heeft. Vanuit Amsterdam met de bus naar Eindhoven, waar we beginnen met koffie. Daarna een rondwandeling door "Strijp S". Vervolgens lunchen we bij het restaurant van Piet Hein Eek : de man die onlangs op televisie allerlei mooie gebouwen liet zien waar herbestemming toegepast is. Zijn restaurant is natuurlijk ook een prachtig voorbeeld daarvan! En na de lunch wandelen we door "Strijp R". Beide wandelingen worden uiteraard begeleid door een gids.

Zie hieronder voor de verdere details!

     

       Op 7 september naar Beeld en Geluid in Hilversum . 

Van 30 september t/m 3 oktober wordt een vliegreis van Krakau (Polen) georganiseerd !!

krakau-1 

 

Op vrijdag 25 oktober zingt het Amsterdams Gemengd Koor het Stabat Mater in het Concertgebouw in Amsterdam.

Voor november zijn we nog bezig met plannen.

En op 22 december is er nog een concert van het Amsterdams Gemengd Koor in het Concertgebouw : het Weihnachtsoratorium 

 

Details van de komende activiteiten:  

- Naar het Tassenmuseum voor rondleiding en High Tea op 16 juni 2019:   

Vlak voor de zomervakantie willen we jullie op zondag 16 juni graag uitnodigen voor een bezoek aan het TASSEN MUSEUM met aansluitend een High Tea arrangement. Het bijzondere museum is gevestigd aan Herengracht 573 in Amsterdam. 

Het Tassenmuseum Hendrikje, is één van drie musea in zijn soort ter wereld. Het heeft een enorme collectie van meer dan 5000 tassen, met het werk van historische en hedendaagse ontwerpers, en met stukken die soms wel 500 jaar oud zijn. De beroemdste tassen in de tentoonstelling zijn onder meer Madonna's Versace-tas en Margaret Thatcher's iconische handtas.

Het Tassenmuseum is niet alleen een geweldige plek om te leren over de geschiedenis van de mode, maar ook een unieke kans om een echt 17e-eeuws grachtenpand van binnenuit te bewonderen. De historische Herengracht staat op de lijst van de World Heritage Site van de UNESCO.

Het programma voor zondag 16 juni :

11.45 - 12.00 uur:    Verzamelen in hal van het Museum

12.00 - 13.00 uur:    Rondleiding

13.00 - 14.30 uur:    High Tea Classic: een luxe 2 gangen high tea. We starten met een gang warme en koude hartige gerechtjes. Daarna volgen zoete lekkernijen en vers gebakken scones, Clotted cream en 2 verschillende soorten jam. Er worden 3 bijpassende theeën geserveerd. 

De kosten voor dit programma bedragen €29,95 voor leden en €37,75 voor niet leden.

Genoemde prijzen zijn inclusief toegang van deelnemers met MuseumKaart, anders zelf een kaartje kopen bij de kassa.

 

De volledige uitnodiging staat in dit document:

 kcc-uitnodiging-tassenmuseum-16-06-2019.docx

De aanmeldingen moeten met het bijgevoegde aanmeldingsformulier vóór 1 juni a.s. gezonden worden naar Femia Feddema-Jonker

mail : ameddefaimef.[antispam].@planet.nl    of per post :

 kcc-aanmelding-tassenmuseum-16-juni-2019.docx

 

- Bezoek aan Eindhoven met rondleiding langs Historisch Erfgoed op 25 mei 2019:   

Op zaterdag 25 mei a.s. gaan we een rondleiding organiseren en wel in de lichtstad Eindhoven, waarbij de nadruk zal liggen op het historisch erfgoed dat natuurlijk alles met Philips te maken heeft. Die ochtend vertrekken we vanaf 08.00 uur met een bus via meerdere opstaphaltes richting Eindhoven waar we rond 10.30 uur aankomen bij 'Strijp S'. Na het drinken van een kopje koffie/thee met wat lekkers gaan we aan de rondleiding beginnen (11.00 uur)

Strijp S, een van de Strijpgebieden in Eindhoven die jarenlang het domein van Philips was, wordt sinds 2002 getransformeerd tot een stedelijk gebied met wonen, werken en ontspanning. Eind jaren ’90 nam Philips het besluit de industriegebieden gefaseerd af te stoten en een tender voor de verkoop en herontwikkeling van Strijp S uit te schrijven. Inmiddels is Strijp S een bruisend terrein waarbij het Klokgebouw als eerste gebouw getransformeerd is tot ateliers voor de creatieve industrie, een poppodium en evenementenhallen. In Natlab is cultuur en horeca te vinden en in de gebouwen Anton en Gerard, waar ooit televisies werden geproduceerd, zijn lofts gerealiseerd.

Rond 12.15 uur lopen of rijden we met de bus naar Restaurant Piet Hein Eek waar we de lunch zullen gebruiken.

Dit restaurant ligt in een van de voormalige industriële gebouwen waar Piet Hein Eek gevestigd is met zijn werkplaats, winkel, expositieruimte en een restaurant.

strijp-3 

Rond 14.30 uur start rondleiding door Strijp R.

Strijp R was één van de drie industrieterreinen die Philips van de jaren ’20-’50 in Eindhoven ontwikkelde. Op Strijp S vond vooral de productie rondom de televisie plaats. Inmiddels wordt Strijp R, net als Strijp S herontwikkeld. Een aantal panden is blijven staan. Daarnaast worden hier 500 woningen gerealiseerd.

strijp-2

Rond 16.00 uur rijden we dan richting Amsterdam waar we rond 17.30 uur aankomen.

De kosten voor dit programma bedragen € 45,-- voor leden en € 60,-- voor niet leden.  .

De volledige uitnodiging staat in dit document:

kcc-uitnodiging-historisch-erfgoed-eindhoven-op-25-mei-2019.docx

Het aanmeldingsformulier graag insturen vóór 6 mei a.s. naar Femia Feddema-Jonker:

kcc-aanmeldingsformulier-rondleiding-eindhoven-op-25-mei-2019.docx

 

- Vliegreis naar Krakau van 30 september t/m 3 oktober 2019:   

Na het succes van onze reis naar Napels gaan we graag in de herhaling en nu naar Krakau ! krakau-3

 

krakau-2

“Dit is het mooiste plein ter wereld” zullen jullie zeggen bij het zien van Rynek Glowny, het centrale plein in het prachtige middeleeuwse centrum van Krakau. Bij de beschrijving van deze reis kunnen wij alleen superlatieven gebruiken. Het grootste plein, het mooiste ter wereld, de gezelligste stad, het complete stadshart, bruisend van het leven, vol terrasjes, cafés en restaurants, waar men tegen een heel schappelijke prijs heerlijk kan eten.

Krakau is terecht al in 1978 als eerste Europese stad door de Unesco op de lijst van belangrijke monumenten ter wereld gezet. Het is een schitterende stad die gelukkig ongeschonden uit de laatste oorlog is gekomen.

Wie in het overzichtelijke centrum ronddwaalt, waant zich in een laatmiddeleeuws decor dat Zuid-Europees aandoet. Het centrum van Krakau, Stare Miasto, wordt begrensd door oude stadsmuren, in het zuiden de Wawel-heuvel, de trotse burcht waar de Poolse koningen hun hof hadden tot Krakau als hoofdstad onttroond werd door Warschau. Tenslotte mag tijdens het verblijf in Krakau een bezoek aan de mooi gerestaureerde Joodse Wijk, Kazimierz, gelegen aan de rivier de Wisla, niet ontbreken. In deze wijk werd een gedeelte van Steven Spielbergs film Schindlers List opgenomen.

We gaan ook naar de zoutmijnen van Wieliczka, en facultatief hebben we een bezoek aan Auschwitz opgenomen.

Lees wat we allemaal willen en kunnen gaan doen in de volledige uitnodiging hieronder.

De kosten bedragen € 420,00 voor leden en € 525,00 voor niet-leden, en daarnaast kunnen er dan nog een aantal facultatieve zaken geboekt worden (extra excursies en evt. ruimbagage). 

De volledige uitnodiging staat in dit document:

kcc-uitnodiging-krakau-vliegreis-30-9-tm-03-10-2019.docx 

 

- Hermitage-tentoonstelling De Schatkamer! op 7 en 13 april 2019:   

 

Foto's van 7 april :

hermitage-1 2De groep luistert aandachtig bij het verhaal over de Malachiet Kamer

hermitage-2 2Venus van Kostjonki het kalksteen beeldje is in 1983 gevonden en naar schatting 23.000 jaar geleden gemaakt. Bijzonder is dat dit object nog nooit is uitgeleend door de Hermitage in St. Petersburg!

hermitage-3 2Crostini met baba ganoush en gekarameliseerde appel

hermitage-4

Shotglaasjes Borsjtsj, heerlijk bietensoepje!

 

Verslag This is Holland op zaterdag 19 jauari 2019:   

Herman de Brave was er weer bij en deed verslag :

 kcc-verslag-this-is-holland.pdf            Bedankt, Herman!!!

this-is-holland-1

    

  

========================================================================

  

De Kunst- en Cultuurclub verzorgt de volgende activiteiten:

 • de Uitkrant wordt niet meer verspreid maar kan op internet bekeken worden :

          https://www.iamsterdam.com/nl/uit/blijf-op-de-hoogte/uitkrant

 • Ongeveer 9x per jaar voorstellingen, excursies en rondleidingen onder professionele begeleiding.
 • CultuurWerkt! - abonnement, dit bestaat uit de volgende producten en diensten:
  - Exclusieve toegang tot de afgeschermde CultuurWerkt! - aanbiedingensite, waarmee men
  toegang krijgt tot kortingen oplopend tot 60% per kaart voor ruim 750 voorstellingen, waaronder musicals, concerten, toneel, cabaret, dans en familievoorstellingen.
  - 2x per jaar het CultuurWerkt! - magazine in maart (digitaal) en september.
  - Een wekelijkse digitale nieuwsbrief met vele last-minute aanbiedingen. In de nieuwsbrief staat een link waarmee de ontvanger rechtstreeks kan doorklikken naar de CultuurWerkt! - aanbiedingensite. (alleen voor gepersonaliseerde accounts!) Via het algemene account kun je ook een persoonlijk account aanmaken, waarmee je meer aanbiedingen krijgt.
  - Internet: op www.cultuurwerkt.nl kan men d.m.v. een inlogcode inloggen. Deze website is voor de Kunst- en Cultuurclub ABN AMRO gepersonaliseerd.

Foto1

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van de Kunst- en Cultuurclub bedraagt  voor medewerkers van de Bank en oud-medewerkers m.i.v. 1-1-2020  € 12,50 per jaar incl. het abonnement op CultuurWerkt!. (in 2019 nog € 10,00)  Men is dan tevens lid van de PV, en hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Het lidmaatschapsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Het lidmaatschap is persoonsgebonden d.w.z. dat partners apart aangemeld als Buitenlid dienen te worden, indien zij ook van de kortingsregeling gebruik willen maken. De contributie voor buitenleden bedraagt € 25,00. (in 2019 € 10,00)

Foto2

Foto3

 

 

Bestuur

Voorzitter: Renate Schoonderwoerd

Secretaris: zoeken we nog ....

Penningmeester/ledenadministratie: Femia Feddema-Jonker

Overige bestuursleden : Marijke Teeuwen en Annemieke Heijne

Contact: Femia Feddema-Jonker
Email: ameddefaimef.[antispam].@planet.nl

Kunst & Cultuurclub

Contributie:€ 10.00
Website:kcc.pvabnamro.nl
 Footer Icon