Header zeilclub

Zeilclub

VANAF MAANDAG 8 MEI 2018 START DE ZEILCLUB weer MET ZEILCURSUSSEN OP DE OPENZEILBOTEN. kIJK VOOR MEER INFORMATIE OP ONZE WEBSITE.

Doelstelling

De zeilclub is een enthousiaste groep (oud) ABN AMRO collega's die met elkaar de zeilsport beoefenen. Het doel van de zeilclub is sinds de oprichting in 1947 onveranderd gebleven:

"gezelligheid en ontspanning op het water, waarbij zowel beginnende als gevorderde zeilers in open boten en kajuitzeiljachten het water op gaan.”

 

Wat zijn de activiteiten van de club?

De zeilclub biedt haar leden verschillende mogelijkheden om theorie- en praktijktrainingen te volgen. Daarnaast organiseren wij tochten met onze kajuitzeiljachten en evenementen die met (zeil)watersport te maken hebben.
De zeilclub biedt op elk niveau trainingen aan. Mensen die voor het eerst kennismaken met de zeilsport en geoefende zeilers zijn allemaal welkom.

Een aantal activiteiten die de zeilclub haar leden aanbiedt:

  • Zeiltrainingen op open zeilboten om de leden zeilvaardigheden bij te brengen
  • Motor manoeuvreer trainingen op kajuitzeiljachten om de leden vaardigheden bij te brengen om zelfstandig met een kajuitzeiljacht om te leren gaan
  • Vaartheorie trainingen om de leden te helpen bij het behalen van het Klein Vaarbewijs, TKN (Theoretische Kust Navigatie) en Basis Certificaat Marifonie
  • Ervaringstochten om de leden wegwijs te maken op onze kajuitzeiljachten, ervaring op te laten doen in de verschillende vaargebieden en de theoretische kennis in de praktijk toe te passen
  • Open zeilboten worden gratis aan de leden beschikbaar gesteld. Kajuitzeiljachten worden tegen gunstige tarieven aan de leden verhuurd
  • Het onderhoud van de open zeilboten en kajuitzeiljachten wordt door de leden zelf uitgevoerd
 

Waaruit bestaat de vloot?

De zeilclub heeft 4 open boten die tijdens het zeilseizoen in jachthaven Dragt aan de Westeinderplassen in Aalsmeer liggen. Daarnaast beschikt de zeilclub over 2 kajuitzeiljachten die geschikt zijn voor alle Nederlandse wateren, inclusief de Noordzee. Tijdens het zeilseizoen liggen zij in verschillende havens aan het Markermeer, IJsselmeer en/of in Zeeland.

Zeilclub centaur
 
Zeilclub sepa

Wat zijn de kosten en hoe word je lid?

De contributie voor de zeilclub bedraagt € 92,501 (2017) per jaar.
Vul het onderstaande contactformulier in om lid te worden.

Bestuur

Voorzitter: Arno Bankersen
Secretaris: Ellen Brakman
Penningmeester: Klaas Compagner
Commissaris Opleiding: Jouke van Schepen
Commissaris Zeilvlootgebruik: Frank Voorderhake de Keizer
Commissaris Zeilvlootonderhoud: Bob Gerritsen

Meer informatie?

Bezoek onze eigen website of Facebook pagina via de onderstaande link voor
aanvullende informatie en verslagen en foto’s van het afgelopen seizoen.

www.zcaab.nl

www.facebook.com/zeilclubabnamro

Zeilclub

Contributie:€ 92.50
Website:www.zcaab.nl
 Footer Icon