Header home

Circular Clockworks

20% KORTING OP DEZE SCHITTERENDE HORLOGES!

consuming-for-good-banner

Consuming for Good is een initiatief met als doel te laten zien dat duurzaamheid ook hartstikke leuk kan zijn door duurzame merken een podium te bieden, zodat zij enerzijds hun verhaal kunnen vertellen en anderzijds consumenten kunnen laten kennis maken met hun bijzondere producten die niets te maken hebben met geitenwollen sokken!
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op www.consumingforgood.com

circular-clockworks-vierkantTrendy circulaire horloges
Het verhaal van deze onderneming begint bij twee studenten die anders gingen denken over plastic. Tom Gudde en Ceriel Lucker gebruikte hun kennis vanuit hun studie industrieel ontwerpen om te laten zien dat duurzaamheid zeker niet saai hoeft te zijn. Met hun circulaire gedachtegoed proberen zij, door van gebruikte materialen hoogwaardige nieuwe producten te maken, te bewijzen dat duurzaam ondernemen loont en een inspiratiebron te zijn voor andere bedrijven.

De horloges van Circular Clockworks zijn trendy en vooral circulair. Afhankelijk van het model worden andere restmaterialen gebruikt om de horloges te produceren. Variërend van oude bouwhelmen tot gebruikte gereedschapskisten of oude TV behuizingen en koelkasten. Plastic vormt nog steeds de basis voor de kast van het horloge, maar altijd gebaseerd op het hergebruik van materiaal. Plastic is namelijk qua materiaal niet zo slecht omdat het oneindig keer hergebruikt kan worden en dus goed past in een circulaire gedachte.

circular-clockworks-zwart-beige circular-clockworks-bruin

Verder is er naast de bewust gekozen circulaire benadering ook goed nagedacht over de kwaliteit van de gebruikte onderdelen, want hoe langer het product mee gaat hoe beter het is voor onze planeet. Zo wordt ieder horloge voorzien van een duurzaam Zwitsers uurwerk met 5 edelstenen en wordt er gebruik gemaakt van een batterij met een levensduur van 60 maanden. De horloges worden nog steeds met de hand gemaakt hier in Nederland waardoor ook de footprint qua transport beperkt blijft.

Daarnaast wordt ieder horloge geleverd met een passende band zonder metalen onderdelen en gemaakt van uitsluitend gerecyclede materialen. Kortom, een perfecte samenstelling van een circulair uurwerk. 

Doordat er geen gebruikt gemaakt wordt van metalen is dit horloge ook ideaal voor mensen die last hebben van een metaalallergie.

Quote:
“Nadat we samen plastic gingen verzamelen in de natuur, schrokken we ons kapot. Plastic is overal!” - Ceriel Lucker & Tom Gudde, oprichters Circular Clockworks

Exclusief voor PV-leden
Bestel nu jouw circulaire horloge met maar liefst 20% korting, aangeboden door Consuming for Good!

consuming-for-good-laptop

Consuming for Good
De webshop Consuming for Good is een initiatief van Responsible Together BV. De shop is in het leven geroepen om duurzame merken die hun nek uitsteken een podium te bieden. Een podium om te laten zien dat duurzame producten geen geitenwollensokken uitstraling hoeven te hebben. Uit de verschillende merken blijkt wel dat design en duurzaamheid heel goed samen kunnen gaan. Het zijn stuk voor stuk hippe producten.

Iedereen beseft wel dat we met elkaar anders moeten gaan consumeren voor onze eigen toekomst én die van anderen. De grote vraag bij velen is altijd: “Maar wat kan ik er zelf aan doen dan?” Een eerste stap in de goede richting is dan om te kiezen voor bedrijven die bewuster met onze wereld omgaan. Dát is een eerste stap in de goede richting en die stap wil Consuming for Good dan ook voor jou vergemakkelijken. Iedere maand worden er verschillende nieuwe hippe en vooral duurzame merken toegevoegd aan de portfolio. En dat betekent dat we iedere maand nieuwe stappen kunnen zetten richting een duurzamere wereld.

Wil jij graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onze duurzame merken? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en maak ook nog eens kans op een gratis duurzaam product, zoals een XD rugzak of MOYU herschrijfbaar notitieboek. Laten wij met elkaar kiezen voor leuk, mooi én duurzaam: Consuming for Good.

 voor deze aanbieding.


pv-ster-20
duurzaamheid 2

Aanbieding details

Categorie:Exclusief
Geldig van:15 juli 2021
Geldig tot:31 augustus 2021

Meer Exclusief

AA World Tennis Tournament 2022
Abonnement G-Geschiedenis
Abonnement Hobbybladen
Abonnement Landleven
Abonnement Plus Magazine
Abonnement Plus Puzzels
Abonnement Tijdschriften
Accor Hotel Group
Apenheul
Bamboovement
Bilderberg Hotels
Blow Up Extreme
Burgers' Zoo
Buro Scanbrit
Captain Cruise
Corendon - Costa Holanda
Corendon & Kerstcircus Haarlem
Corendon en Europarcs
Corendon Pakketreizen
CuliAir
De Jong Intra - Vakantiepark Molenwaard
De Jong Intra Vakanties
Diergaarde Blijdorp
Donizetti - L'elisir d'amore
DR.W.
Eden Hotels
Efteling
Escaping
Fatboy Floatzac
Fietsenstunt.nl
Fietsjoe Stadsrondtour Zwolle
FLORIWORLD
ForenZo Fietsshop
GaiaZOO
Grand Hotel Karel V
Happy Truffel
Happy Truffel - Hart van Goud
Happy U
Have Fun Funscooter Tours
Have Fun Solex Tours
Have Fun TukTuk Tours
Holiday on Ice
Hotelopia
Icekart Rucphen
Indoor Skydive Roosendaal
Interhome
JFK Magazine
KREZIP & Danny Vera Live on the Beach
L'Atelier Tailoring
Lakeside SUP
Landal Greenparks
MOYU
Nederlands Transport Museum
Nederlandse Thee
ONE de musical
Ouwehands Dierenpark
Pathé Filmvouchers en Thuis
Postillion Hotels
Reas Reizen
Requiem van Mozart 2022
RIJKS, Masters of the Golden Age
Romanovs in de ban van de ridders
Rotterdams Philharmonisch Orkest
SamDam Retail
Samsonite Magnum ECO koffers
Scooter
Sea Treasures - Fotoprint
Snoozebaby
SnowWorld
Stena Line
Suitable Nederland
Taalhelden van het Spelwoud (7+)
Teddy & Beer
The Sound of Music
Theater Singer Laren
Thermae 2000
This is Holland
Tina Festival 2021
TopGear Magazine
TOTO
Voyago Wereldbieren
World of Dinos
World Press Photo 2021Footer Icon