Header home

Beethovens Negende Symfonie

GRATIS CONCERT VAN HET ROTTERDAMS PHILHARMONISCH ORKEST & FRIENDS!

rpho-beethoven-header

Iedereen kent Beethoven. En wat denk jij wanneer je Beethoven's muziek hoort? WOW! In deze bijzondere tijden kan iedereen wel wat WOW gebruiken. En omdat we nauwelijks buiten de deur komen, brengt het Rotterdam Philharmonisch Orkest Beethoven naar jou!

Vanaf Oudjaarsdag kun je genieten van een digitale uitvoering van Beethovens Negende Symfonie, een grootse afsluiter van dit Beethovenjaar!

"Beethoven moet! Niet alleen vanwege zijn jubileumjaar, maar ook omdat zijn muziek symbool staat voor wat we nu nodig hebben. De manier waarop hij zijn problemen met gezondheid en eenzaamheid te lijf ging en omzette in grote kunst, kan ons inspireren. Dus hoe mooi is het dat we – na ons beroemde filmpje in maart en de eerste acht symfonieën in kleine bezetting, eerder deze maand – nu de Negende kunnen doen met een heel orkest en koor: als afsluiting van de cyclus en als uitroepteken achter dit jaar." – Eelco Beinema, cello

rpho-beethoven-dirigent

De opnames vonden plaats in de nieuwe RTM Stage van Ahoy, een prachtige locatie om dit project uit te kunnen voeren en een geweldige plek omdat alles hier op een veilige manier doorgang kon vinden. In de uitvoering speelt het voltallige orkest onder leiding van dirigent Andrew Manze, solisten zijn: Susanne Bernhard (sopraan), Olivia Vermeulen (mezzosopraan), Benjamin Bruns (tenor) en Tareg Nazmi (bas). Het koor dat je zult horen is het Rotterdam Symphony Chorus.

KLIK HIER om dit concert te beluisteren/bekijken.
Footer Icon