Header home

Bamboovement

20% KORTING OP DUURZAME BAMBOE PRODUCTEN!

Ben jij er ook klaar mee dat elk strand vol met plastic ligt? Om weer een nieuw filmpje viral te zien gaan over een zeeschildpad die stikt in plastic? En wil je voorkomen dat er in 2050 meer plastic in onze oceanen zwemt dan vis? Sluit je dan aan bij onze duurzame beweging.

The Bamboovement is opgericht om voorgoed een oplossing te bieden tegen de plastic crisis. Hoe? Door het aanbieden van hoogwaardige duurzame alternatieven die onze aarde niet schaden maar weer een stukje schoner maken. Samen met een groep gelijkgestemden werken wij elke dag aan innovatieve ideeën om plastic de wereld uit te helpen.

bamboovement-tandenborstelsTandenborstels:  van €3,50 voor €2,80 (wavy handle). Van €3,00 voor €2,60 (flat handle)

 1. Deze bamboe tandenborstels poetsen minstens net zo fijn als je plastic exemplaar en zijn bovendien veel duurzamer. Deze tandenborstel is bijna volledig biologisch afbreekbaar, in tegenstelling tot de haast onmogelijk te recyclen plastic tandenborstel. Bestel nu en bepaal je keuze uit twee soorten grepen en vier verschillende kleuren.
 2. De biologisch afbreekbare tandenborstel van The Bamboovement is het product wanneer je op zoek bent naar nieuwe manieren om je ecologische voetafdruk te reduceren. Jaarlijks worden er miljoenen plastic tandenborstels weggegooid die bijna onmogelijk kunnen worden gerecycled. Help de natuur een handje en stap over op een biologisch afbreekbare bamboe tandenborstel.

De bamboe is biologisch afbreekbaar. De haren van de tandenborstel zijn gemaakt van nylon 610. Dit type nylon is gemaakt van castor olie en wordt gewonnen uit de castorplant (wonderboom). Ondanks dat dit proces vele malen duurzamer is dan dat van normale nylon, waar aardolie voor wordt gebruikt, maakt het de haartjes nog niet helemaal biologisch afbreekbaar. Trek met een tangetje de haartjes er uit of breek de kop af en gooi deze bij het restafval.

bamboovement-wattenstaafjesWattenstaafjes: van €2,50 voor €2,00

 1. Gebruik je niet-te-recyclen wegwerp wattenstaafjes en ben je bereid om over te stappen op een duurzame optie? Het 100% biologisch afbreekbare alternatief van The Bamboovement is gemaakt van gecertificeerd bamboe met een tip van biologisch katoen. Stap nu over en maak het verschil.
 2. Wist je dat plastic wattenstaafjes behoren tot de top 10 van meest gevonden plastic op het strand? Daarmee zijn ze een groot gevaar voor alle dieren die ze op hun pad tegen komen. Dit op zich is al een goede reden om over te stappen op bamboe wattenstaafjes. Maar zelfs als plastic wattenstaafjes in plaats van in de natuur wel bij het PMD afval gegooid worden, kunnen ze niet worden gerecycled.

Stap daarom over op de bamboe wattenstaafjes van The Bamboovement. Deze zijn gemaakt van gecertificeerd bamboe met een tip van biologisch katoen. Zo milieuvriendelijk dat je ze na gebruik gewoon bij de compost kunt gooien.

bamboovement-rietjesBamboe rietjes (3 stuks in linnen zakje met schoonmaakborsteltje) van €7,95 voor €6,35

 1. Plastic rietjes behoren langzamerhand tot de verleden tijd. Heb jij ze nog en wil je er eigenlijk mooie en duurzame voor in de plaats hebben? Stop met zoeken want deze prachtige rietjes van The Bamboovement komen in variërende diameters en zijn zodoende geschikt voor allerlei drankjes!
 2. Aan het dagdromen over dat tropische strandje waar je afgelopen zomer nog lag? Drink de volgende keer je drankje met één van deze duurzame bamboe rietjes en voor je gevoel ben je weer helemaal terug!

  Bamboe is het perfecte materiaal voor plastic-vrije rietjes omdat dit grastype van zichzelf hol is. Dit zorgt voor een efficiënt en dus milieuvriendelijk productieproces. Bij The Bamboovement proberen we onze producten zo natuurlijk mogelijk te laten en dit betekent voor onze rietjes dat ze niet allemaal precies dezelfde afmetingen hebben. De diameters van de rietjes zijn verschillen in grootte. Hierdoor zijn ze geschikt voor al je drankjes: smoothies, cocktails, sappen & warme dranken.

  De rietjes zijn eenvoudig schoon te maken met het bijgeleverde schoonmaakborsteltje. Zorg er goed voor en ze gaan minstens één jaar mee.

  bamboovement-zonnebril-bruinBamboe zonnebril: van €49,95 – voor €40,00

  1. Ben je op zoek naar een prachtige en unieke zonnebril? Die van The Bamboovement zijn gemaakt van sterke en lichte bamboe en hebben gepolariseerde lenzen. De zonnebrillen worden geleverd in een bamboe koker waar je je zonnebril vervolgens altijd veilig op kan bergen.
  2. Ben jij op zoek naar een mooie en unieke zonnebril die je ook nog eens probleemloos uren achter elkaar op kan laten staan? De bamboe zonnebril van The Bamboovement is dan precies wat je zoekt. Omdat ie gemaakt wordt van bamboe is de bril super licht! Als de zon je tot last is tijdens het urenlange autorijden of tijdens het ontcijferen van de letters op de spierwitte pagina’s van je boek, wil je deze zonnebril zeker hebben.

  Wat deze bamboe zonnebrillen daarnaast zo speciaal maakt, is te danken aan het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Omdat ze van bamboe gemaakt worden, kunnen we garanderen dat elke koper een 100% uniek exemplaar zal ontvangen. De houtnerven zijn ondanks de kleur(en) van de bamboe zonnebril goed zichtbaar, wat sterk bijdraagt aan de natuurlijke look van onze zonnebrillen.

  Naast de aantrekkelijke natuurlijke eigenschappen beschikt de bamboe zonnebril ook over gepolariseerde lenzen. De lenzen zijn van het type UV-400 en beschermen je ogen dus uitstekend.

  De bamboe zonnebril wordt geleverd in een bamboe koker. Ook de koker heeft een mooie natuurlijke uitstraling en is, door een simpel openings- en sluitingsmechanisme, makkelijk te gebruiken.

  Exclusieve korting
  Speciaal voor PV-leden geldt een 20% korting op alle producten uit de webwinkel.

  bamboovement-zonnebril bamboovement-rietjesbloem

   voor deze aanbieding.
  Footer Icon