Header home

Juwelen! Schitteren aan het Russische Hof

20% KORTING IN DE HERMITAGE AMSTERDAM!

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in St.-Petersburg.

Ontmoet de flamboyante keizerinnen Anna, Elisabeth en Catharina de Grote, maar ook de grootvorsten, tsarina’s en adellijke fashionista’s uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. Bij bals en partijen droegen zij de meest schitterende kostuums. Daar kozen ze juwelen bij die hun identiteit, smaak, afkomst en rijkdom toonden. Ze werden besteld bij toonaangevende juwelenhuizen als Cartier, Tiffany en natuurlijk hofleverancier Fabergé. Veel sieraden gingen verloren na de Russische Revolutie. In Juwelen! schitteren bewaard gebleven topstukken in het decor van balzalen en boudoirs zoals in het Winterpaleis van de tsaren.

juwelen-vaasjeWaar en wanneer
Amsterdam, Hermitage
Te zien t/m 15 maart 2020
Dagelijks van 10-17 uur
Gesloten 1e en 2e Kerstdag
Nieuwjaarsdag geopend van 12-17 uur

Kaarten
De normale entreeprijs bedraagt €18,00 voor personen vanaf 12 jaar. Kinderen t/m 11 jaar gratis toegang. Jij als PV-lid krijgt je tickets met 20% korting!
Ben je in bezit van een Museumkaart dan betaal je slechts €2,50 en is deze korting uiteraard niet geldig.

Crash Course Kunstgeschiedenis
OP DINSDAG 5 NOVEMBER, 26 NOVEMBER, 17 DECEMBER 2019 EN 29 JANUARI 2020
11 UUR IN HET AUDITORIUM van het museum.
Heb je altijd al meer willen weten over kunst? Dan is nu het moment deel te nemen aan deze crash course kunstgeschiedenis. In rap tempo vertelt kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin je over kunstenaars, kunstwerken, stijlen en perioden die er toe doen. Het beknopte overzicht zal je zeker enthousiasmeren voor de tentoonstelling Juwelen én kunstgeschiedenis in het algemeen!

Meer weten over kunstgeschiedenis?
Hermitage en Vrije Academie slaan de handen ineen en organiseren allerlei colleges Kunstgeschiedenis. Je hoeft je niet aan te melden maar vol=vol.

Toegang is GRATIS indien je in het bezit bent van een ticket voor de tentoonstelling Juwelen!

 voor deze aanbieding.
Footer Icon