Header home

Discover Rembrandt

VOOR €12,50 NAAR BIJZONDERE TENTOONSTELLING IN DE RAI

Bekijk alle 350 schilderijen van Rembrandt, gereproduceerd op ware grootte en geëxposeerd in de volgorde van hun ontstaan! Discover Rembrandt – His Life and All his Paintings is een tentoonstelling die een bijzonder overzicht geeft van Rembrandt’s complete oeuvre aan schilderijen. De tentoonstelling brengt een ode aan de grootste Hollandse meester ooit. Nooit eerder werd zijn oeuvre, dat verspreid is geraakt over de hele wereld, zo mooi en compleet bij elkaar gebracht. De werken uit museumcollecties, maar ook die uit privécollecties, inclusief de gestolen en beschadigde schilderijen.

rembrandt-schipCirca 350 schilderijen worden tegenwoordig aan Rembrandt toegeschreven. Slechts 41 daarvan bevinden zich in Nederlandse collecties, de overige zijn verspreid geraakt over ruim 18 landen. Alle schilderijen zijn te zien in Discover Rembrandt, ook de ruim 50 schilderijen die momenteel niet toegankelijk zijn voor het publiek.
Discover Rembrandt – His Life and All His Paintings geeft een dieper inzicht in de kunst en het leven van een van de grootste kunstenaars uit de wereldgeschiedenis, en geeft bezoekers de kans de vele inzichten die 50 jaar Rembrandt-onderzoek heeft opgeleverd te leren kennen.

Digitaal gerestaureerd
Met behulp van de nieuwste technieken en de onuitputtelijke kennis van professor Ernst van de Wetering zijn alle schilderijen van Rembrandt digitaal terug gebracht naar hun originele staat, zoals ze ooit het atelier van de schilder verlieten. Elke periode in Rembrandts leven en werk wordt beschreven en tot leven gebracht aan de hand van de schilderijen.
Hoogtepunt van de tentoonstelling is de Nachtwacht, die in zijn oorspronkelijke staat is gereproduceerd, inclusief het gedeelte dat in 1715 werd afgesneden om te passen op de nieuwe locatie in het stadhuis, nu het Koninklijk Paleis op de Dam.

rembrandt-nachtwachtWaar en wanneer
Amsterdam, RAI (Elicium Ballroom)
nog t/m zondag 1 september 2019
dagelijks van 11.00-17.00 uur

Kortingsactie
De normale toegangsprijzen bedragen €15,- voor volwassenen; €12,50 voor kiinderen 12-18 jaar en €10,- voor kinderen 8-12 jaar. Kinderen tot 8 jaar onder begeleiding gratis toegang.
Bestel nu je tickets voor deze bijzondere tentoonstelling met €2,50 korting per ticket.

 voor deze aanbieding.




Footer Icon