Header home

Fun Home

25% KORTING IN INTERNATIONAAL THEATER AMSTERDAM

De prijswinnende Broadwaymusical Fun Home van OpusOne is deze zomer slechts twee weken exclusief te zien in Internationaal Theater Amsterdam. De musical werd genomineerd voor twaalf Tony Awards (2015) en werd winnaar in vijf categorieën, waaronder Beste Musical. In de voorstellingen zien we Alison op drie verschillende leeftijden en neemt ze ons mee naar haar herinneringen over haar unieke disfunctionele familie. De hoofdrol is weggelegd voor Renée van Wegberg en de regie is in handen van Koen van Dijk. De voorstelling is bovendien voorzien van Engelse boventiteling.

De voorstelling
Fun Home is een autobiografische Off-Broadwaymusical, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Alison Bechdel. Het verhaal gaat over Alison die worstelt met de complexe relatie met haar overleden vader. Het speelt zich af in het hedendaagse Pennsylvania met flashbacks naar het recente verleden. Alison had altijd al een moeizame relatie met haar vader, maar die relatie verslechtert wanneer zij ontdekt dat zij lesbisch is. Ze stuit op vele vormen van onbegrip, in het bijzonder bij hem. Langzaamaan ontdekt Alison waarom hij zo reageert.

De rol van hoofdpersoon Alison wordt vervuld door Renée van Wegberg, die we onder andere kennen van haar rol als Liesbeth List in Liesbeth List, de musical. De regie is in handen van Koen van Dijk (o.a. The Color Purple, The Bridges of Madison County, Kiss of the Spider Woman).

ITA PRIDE
Fun Home is samen met Small Town Boy onderdeel van het culturele programma van Pride Amsterdam. ITA organiseert in samenwerking met Toneelgroep Oostpool, Opus One en Amsterdam Pride een serie nagesprekken waarin het publiek van twee voorstellingen samen komt. In de thematische nagesprekken is een brede tafel gasten aanwezig met mensen van de voorstellingen en bijzondere gasten uit de Amsterdamse LGBTQ gemeenschap.

We nodigen het publiek en andere geïnteresseerde uit in de ITA salon, die grenst aan onze brasserie. ‘Anchorwoman’ Valentijn de Hingh begeleid de gesprekken. In een vriendelijke café setting en onder het genot van een drankje wordt het publiek behalve luisteraar ook deelnemer in het gesprek.

fun-home-liggendWaar en wanneer
Internationaal Theater Amsterdam
Leidseplein 26, Amsterdam
woensdag 24 juli om 20.30 uur

Exclusieve korting voor PV-leden
ITA is trotse coproducent van deze voorstelling en vanuit die positie willen zij jullie graag uitnodigen de voorstelling op woensdag 24 juli bij te wonen. Zij bieden je daar graag een korting voor aan van 25% op alle rangen. Voor eerste rang betaal je dan €28,20 i.p.v. €37,50!

 voor deze aanbieding.
Footer Icon