Header home

Zeilcursus en Open Dag Zeilclub

KENNISMAKEN MET DE PRACHTIGE ZEILSPORT OF ZEILLESSEN VOLGEN?

Ondanks alle onzekerheden voor wat betreft de Corona maatregelen starten we met de voorbereidingen van de zeilcursussen op de openzeilboten en de Open Dag van de Zeilclub. De zeilcursussen starten begin mei 2021 en de Open Dag staat gepland op zondag 25 april 2021.

Zeilclub Friesland 2017 botenZeilcursussen
De zeilcursussen worden op een vaste doordeweekse avond gegeven in jachthaven Dragt aan de Westeinderplassen, Stommeerweg 72 Aalsmeer. Afhankelijk van de beschikbaarheid van onze instructeurs willen we ook kijken of cursussen overdag (doordeweeks en in het weekend) mogelijk zijn. De avondlessen starten rond 18:00 uur en eindigen rond het tijdstip dat het donker wordt. Wij houden ons aan de richtlijnen zoals bepaald door het Watersportverbond, wat betekent dat maximaal twee cursisten en één instructeur per openzeilboot worden ingedeeld.

De zeilcursus voor beginners is bedoeld voor leden die geen of slechts beperkte zeilervaring hebben. Gedurende zo'n acht tot tien lessen oefen je onder begeleiding van een ervaren instructeur om uiteindelijk zelfstandig te kunnen zeilen en je bemanning te kunnen aansturen. Na succesvolle afronding van de zeilcursus en een eenvoudig theorie-examen ontvang je ons O-brevet en mag je als lid van de Zeilclub gratis gebruikmaken van onze openzeilboten. De zeilcursus kost €142,00 per persoon.

De zeilcursus herhaling is bedoeld voor leden die ons O-brevet al in bezit hebben en na een lange winterperiode hun vaardigheden weer op peil willen brengen om daarna weer lekker zelfstandig te kunnen zeilen. Deze zeilcursus bestaat uit 2 lessen onder begeleiding van een ervaren instructeur en kost €32,50.

Enthousiast geworden? Meld je dan zo snel mogelijk aan door een e-mail te sturen aan openzeilboten@zcaab.nl en vermeld daarin:
• Je naam en telefoonnummer
• Of je belangstelling uitgaat naar de zeilcursus voor beginners of de zeilcursus herhaling
• Welke dagen of avonden je beschikbaar bent voor het volgen van de zeilcursus
Vervolgens wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen om de mogelijke opties te bespreken. Uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende Corona maatregelen.

zeilenOpen Dag Zeilclub
Wil je een keer kennismaken met onze openzeilboten of kajuitzeiljachten en onder begeleiding van een ervaren schipper meezeilen? Meld je dan aan voor de Open Dag van de Zeilclub op zondag 25 april 2021 in jachthaven Dragt, Stommeerweg 72 Aalsmeer. Wij zorgen voor een hapje en een drankje! Gedurende de dag is het ook mogelijk om je in te schrijven als lid, voor een zeilcursus of tocht op onze kajuitzeiljachten.

Vanwege de nu geldende Corona maatregelen plannen we drie tijdsblokken van twee uur in, waarvoor je je vooraf dient aan te melden. Vanwege de beperkte capaciteit geven we voorrang aan (niet) leden die onze schepen nog niet kennen en bijvoorbeeld interesse hebben in het volgen van een zeilcursus. Er geldt een beperking van maximaal twee personen per (niet) lid die met elkaar op dezelfde boot ingedeeld zullen worden. Per tijdsblok hebben we drie openzeilboten en drie kajuitzeiljachten beschikbaar.

Deelname is gratis maar om ons goed te kunnen voorbereiden vragen we je om je per e-mail aan te melden via opendag@zcaab.nl. Vermeld daarbij:
• Je naam en telefoonnummer
• Of je voorkeur uitgaat naar het meevaren op een openzeilboot of kajuitzeiljacht
• Met hoeveel personen je aanwezig zult zijn (maximaal twee)
• Welk tijdsblok (of tijdsblokken) je voorkeur heeft:
o Tijdsblok 1 van 10:00 - 12:00 uur
o Tijdsblok 2 van 12:00 - 14:00 uur
o Tijdsblok 3 van 14:00 - 16:00 uur
Je hoort vervolgens zo spoedig mogelijk in welk tijdsblok je bent ingedeeld. Houd bij je komst rekening met de weersomstandigheden: warme (waterdichte) kleding en een zonnebril zijn op het water erg prettig.


Zeilclub overlay

Evenement gegevens

Categorie:Evenementen
Club:Zeilclub
Datum:25 april 2021
Aanmelden: t/m 25 april 2021Footer Icon