Header home

High Tea en rondleiding Kurhaus

VOOR €42,00 EEN INTERESSANTE MIDDAG IN HET GRAND HOTEL KURHAUS!

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het Kurhaus er van binnen uitziet en naar de boeiende verhalen omtrent dit Grand Hotel dan is het nu een mooie kans om dit via de PV te gaan beleven.

kurhaus-oudGeschiedenis
In 1818 stichtte Jacob Pronk aan de Verlengde Badhuisstraat een houten paviljoen met een badhuis. In 1828 kwam er op initiatief van de burgemeester een veel groter 'Stedelijk Badhuis' in classicistische stijl, genaamd Grand Hôtel des Bains.
Het Stedelijk Badhuis was zo succesvol dat in 1856 werd besloten het badhuis uit te breiden. In de periode van 1884 tot 1885 werd op dezelfde plek het Kurhaus gebouwd. Na een felle brand werd het tussen 1886 en 1887 herbouwd.

Anekdote
Wist je trouwens dat het eerste optreden van The Rolling Stones in Nederland plaatsvond in de Kurhauszaal, op 8 augustus 1964? Het zou een berucht en kort concert worden. André van Duin deed in het voorprogramma mee en Jos Brink moest de nummers aan elkaar praten. Het voorprogramma liep uit en de onrust onder het publiek nam toe. De Stones speelden slechts vier nummers voordat een complete chaos uitbrak en het optreden werd gestaakt. Ian Stewart kreeg zelfs een fles in het gezicht gesmeten. De artiesten moesten vluchten via een van tevoren bedachte vluchtroute. Honderd man politie was nodig om de zaal te ontruimen. De toegangsprijs voor de 1500 bezoekers was 7 gulden en de totale schade zou 20.000 gulden hebben bedragen.

Nog nieuwsgieriger geworden naar de verhalen die zich allemaal in dit Grand Hotel heeft afgespeeld, aarzel dan niet en ga mee met de PV naar het Kurhaus.

Om het nog mooier te maken bieden we ook een overnachting aan tegen een mooie prijs.

kurhaus-high-teaArrangement
Op vrijdag 2 augustus om 12.30 uur gaan wij het Kurhaus in Scheveningen bezoeken en krijgen we een rondleiding van een voormalige buitenportier. Daarna kunnen we lekker genieten van een heerlijke High Tea, met een overdadige etagère met hartige bites en zoete lekkernijen.
En heb je nog niet genoeg van het Kurhaus, boek dan met korting een overnachting en geniet nog wat na van de ambiance van dit oude, mooie Grand Hotel.

Programma
12.30-13.00 uur  Ontvangst met thee of koffie
13.00-14.00 uur  Rondleiding door meneer van Heel
14.00-17.00 uur  High Tea

Kosten
Voor deze gezellige middag in het mooi Kurhaus betaal jij als lid slechts €42,00 en je introducés €52,50.

Inclusief in genoemde prijzen 
• Ontvangst met koffie of thee
• Rondleiding
• High Tea met sandwiches, scones en andere lekkernijen.

Exclusief in genoemde prijzen
• Vervoer naar het Kurhaus
• Parkeerkosten voor 24 uur € 41,00.
• Andere drankjes zullen ter plaatse moeten worden afgerekend.

kurhaus-kamerOptioneel
De normale prijs voor een superiorkamers varieert van €241-€296 per kamer inclusief ontbijt.

Wij bieden je een overnachting inclusief ontbijt: leden €85,00, introducés €106,25. Genoemde prijzen gelden per persoon voor een 2-persoons kamer.

Als je een eenpersoonskamer voor jezelf wilt dan betaal je de volledige prijs van de kamer: leden €190 introducés €212,50.

 

 

 

 

 


Inschrijving gesloten
Tickets bestellen kon tot en met 26 april 2019

kurhaus-nieuw

Evenement gegevens

Categorie:Evenementen
Club:Evenementen commissie
Datum:02 augustus 2019
Aanmelden: t/m 26 april 2019Footer Icon